Meten geluidwering

Om het geluid van het verkeer buiten te houden moet de geluidwering van de gevel (externe scheidingsconstructie) van een woning voldoende zijn. Het Bouwbesluit stelt dat binnen de woning niet meer dan 33 dB verkeerslawaai mag doordringen. Als een nieuwe woning gereed is levert een meting geluidwering het objectieve bewijs of de geluidwering voldoende is.
Omdat het verkeerslawaai fluctueert worden de metingen bij voorkeur uitgevoerd met een luidspreker die voor de gevel wordt geplaatst en een hoog niveau meetruis produceert.

Een luidspreker produceert een meetruis die aan weerszijden van een scheidingsconstructie wordt gemeten. Het verschil tussen het zend- en ontvangstniveau is een maat voor de geluidwering. In de ontvangstruimte moet ook de nagalmtijd worden gemeten om te kunnen corrigeren voor het al dan niet ‘akoestisch aangekleed’ zijn van de ruimte.

Overtuig u van onze expertise door in de cases te kijken naar het scala van uitgevoerde onderzoeken. Wilt u meer informatie? Of wilt u een prijsopgaaf voor uw probleem? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.