Rekenen IL

Geomilieu rekent volgens methoden van de “Handleiding meten en rekenen Industrielawaai” (HMRI II). Vanaf de situatiekaart worden de relevante gegevens van de gebouwen, de omgeving en de coördinaten van objecten, bronnen en rekenpunten overgenomen. De bronsterkte en de situering van de geluidbronnen, de bedrijfstijden en de aanwezigheid van afschermende en/of reflecterende bebouwing bepalen de geluidniveaus die in de omgeving optreden.

Op een gezoneerd industrieterrein moet van een bedrijf de geluidbijdrage op de geluidszone bekend zijn. De zonebeheerder weet dan of voor andere aanwezige bedrijven genoeg geluidruimte overblijft. De situatiekaart geeft de ligging van de geluidszone rond het industrieterrein. Op de zonebewakingspunten op de geluidszone zijn als resultaat van de overdrachtsberekening de immissieniveaus vermeld.

Overtuig u van onze expertise door in de cases te kijken naar het scala van uitgevoerde onderzoeken. Wilt u meer informatie? Of wilt u een prijsopgave voor uw probleem? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

zone_hoogeind_helmond